gestalt art

Ik ben Gestalt Art Therapeut.

Ik deel graag met je wat Gestalt Art voor mij betekent.

Tijdens mijn opleiding Gestalt Art heb ik naar mezelf durven kijken en dat heeft me veel gebracht.

We zijn soms geneigd om onze minder leuke eigenschappen weg te duwen.  Maar deze zijn soms broodnodig, het is alleen belangrijk dat je je er bewust van bent en ze op de juiste manier inzet. Soms zijn er patronen die je jezelf als kind hebt aangeleerd omdat je die toen nodig had, maar die nu niet meer voor je werken.

 

Gestalt gaat over je bewust worden van je doen en laten en wat dat met je omgeving kan doen.

 

 

Je kunt zelf de verantwoording nemen voor je gedrag, in het hier en nu onderzoeken wat jou in de weg zit. Je herstelt het contact met jezelf om weer helemaal authentiek te zijn, zonder oordelen. Je ontwikkelt je tot weer een gezond en vrij mens.

 

Het is een holistische vorm van therapie, dat wil zeggen uitgaand van lichaam, gedachten en emoties in zijn geheel.

Door te luisteren naar je lijf en het in de creatieve vorm gaan, kom je dingen op het spoor die jou wellicht tegen houden of jou juist stimuleren. Tijdens het maken van verslagen voor mijn studie, kwam mijn tekenen naar boven. Mijzelf uitdrukken met beeld erbij is voor mij duidelijker dan weergeven in alleen tekst. Ik kom zo uit mijn hoofd naar mijn gevoel, en dat geeft mij rust. Dit is een manier, maar je kunt zelf kiezen welke manier van creativiteit bij jou past.

gestalt art

 

inge cremer

INGE CREMER

06 124 359 32

© Copyright 2020 | All rights reserved Inge Cremer

VOLG MIJ OOK OP